Akú deku zvoliť pre bábätko?

Už pri príprave výbavičky pre novorodeniatko rozmýšľame, akú deku zvoliť aby poskytovala dostatok pohodlia, tepla a bola bezpečná pre citlivú pokožku bábätka.

Dobre zvolená deka bude vášmu dieťaťu slúžiť nielen ako prikrývka, ale aj ako istý druh hračky. Už niekoľkomesačné bábätko sa dokáže pripútať k svojej deke ako k svojej obľúbenej hračke. Často s ňou zaobchádza ako s mäkkým plyšákom, a bez nej sa mu len ťažko zaspáva. Detská deka má využitie, nielen v klasickej postieľke, ale aj ako deka do autosedačky, alebo do kočíka.

 

deka4

 

V našej ponuke nájdete niekoľko druhov diek pre deti. Líšia sa farebnosťou, vzorom a taktiež aj materiálom. Isto premýšľate aký materiál zvoliť, aby deka bola pre dieťa bezpečná a nezávadná. Uvedieme Vám výhody jednotlivých materiálov:

 

MINKY deka

Minky je mäkučká a na dotyk veľmi príjemná látka. Aj napriek tomu, že to nie je prírodná látka (100% poliester) je pre deti nezávadná. Deky ušité z tejto látky sú veľmi obľúbené pre ich mäkkosť a hebkosť. Často býva vyrobená v kombinácii s bavlnenou látkou. 

 

deka minky

 

Bambusová deka

Deka z bambusu je ideálna na teplejšie obdobie, ale perfektná bude v každom ročnom období. Táto deka je mimoriadne príjemná na dotyk, má termoregulačné vlastnosti, to znamená že zabezpečuje dieťatku tú správnu teplotu, pričom chráni telo pred prehriatím. Výborne absorbuje vlhkosť a veľmi rýchlo schne.

 

bambusova deka

 

Bavlnená deka

Deka zo 100% bavlny je mäkká a príjemná na dotyk, bezpečná pri kontakte s pokožkou dieťatka, jej veľkou výhodou je hypoalergénnosť. Rovnako ako bambusová deka, aj bavlnená má dobré termoregulačné vlastnosti. Bavlnenú deku využijete po celý rok. Bavlnená deka, môže byť ušitá z klasického bavlneného plátna, alebo z vaflovej bavlny.

 

vafel deka

 

Teraz si už len stačí vybrať tú správnu farbu a vzor deky z našej ponuky.